maandag 29 januari 2018

een emotionele week

Hallo,

Ik kan wel zeggen dat ik een emotionele week achter de rug heb. De mensen die ik trouw volg hebben het misschien opgemerkt, dat ik geen reacties heb geplaatst. Helaas heeft dit een verdrietige reden! Afgelopen woensdag hebben we afscheid genomen van mijn lieve moeder. Ze was al sinds mei 2017 ziek en de vooruitzichten waren al vanaf het begin dat de ziekte is geconstateerd niet rooskleurig . Kanker met geen kans op genezing prognose 6 tot 9 maanden. Enig lichtpuntje in deze hele periode is dat ze er zelf  positief in stond en haar lot moedig gedragen heeft. Dit maakte het voor ons als kinderen en voor familie en vrienden wat minder zwaar. Wat heel fijn was in haar ziekteperiode dat er altijd aanloop was van familie of vrienden ook de brievenbus was regelmatig goed gevuld, en kreeg ze vele telefoontjes en mailtjes van iedereen die met haar begaan was. Tot op het laatste moment heeft ze genoten van de kleine dingen, even naar buiten in de rolstoel of genieten van vogeltjes in de tuin. Tot ik vorige week maandag een telefoontje kreeg van mijn zus en mam aangaf dat ze er klaar mee was. Wat volgde waren enkele dagen met mooie gesprekken, zaken die ze nog niet geregeld had werden samen uitgezocht. En wat we nog met elkaar wilde delen werd uitgesproken. Dat ze niet alleen voor ons speciaal was bleek wel tijdens de afscheidsdienst van afgelopen zaterdag want daar waren heel veel mensen aanwezig die afscheid van haar wilde nemen.
Emotionele en intense dagen, maar als we er op terug kijken heel speciaal dat we dit samen met haar en voor haar hebben kunnen doen. Mam was trots op ons en wij op haar.
Hieronder een gedicht wat eigenlijk alles zegt...
foto van Hermien Vaessen.

Dat mam er echt niet meer is blijft onwerkelijk, maar we hopen kracht te halen uit het feit dat ze haar welverdiende rust nu heeft en geen pijnvrij is. 
Langzaamaan de draad weer oppikken want de wereld draait gewoon door!

Groetjes Hermien

22 opmerkingen:

Crealientje zei

Gecondoleerd Hermien.
Wens jou en je naasten veel sterkte toe. Koester de herinnering dat zal je helpen om door deze moeilijke tijd te gaan.
Liefs en dikke knuffel Isolina (Crealientje)

Nancy Soetaert zei

oh Hermien, zo'n verdriet om afscheid te moeten nemen van je moeder! Wat jou vast veel sterkte zal geven in de verwerking is dat jullie haar heel nabij waren, dat jullie echt afscheid hebben kunnen nemen, zo belangrijk!
Fijn dat jullie ook met velen bij mekaar waren zaterdag, ook dat geeft toch wel steun hé!
Heel veel sterkte,
dikke knuffel van ver!
Nancy

Rosina zei

Gecondoleerd Hermien met het overlijden van je moeder, heel verdrietig allemaal, maar hopelijk kan je troost vinden in haar positiviteit, en de mooie herinneringen die ze achtergelaten heeft in je leven...en fijn dat jullie samen zo een mooie afscheidsdienst hebben gehad..
Het gedicht is werkelijk prachtig...Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd, om dit grote verlies te dragen...
liefs Rosina

trijntje zei

Wat een mooi gedicht Hermien. Gefeliciteerd met het verlies van je moeder. Heel veel sterkte ermee. Groeten Trijntje

KarinsArtScrap zei

Gecondoleerd Hermien en heel veel sterkte

een prachtig gedicht.

Gr Karin

Anita van Merode zei

Gecondoleerd Hermien.
Heel veel sterkte gewenst bij dit grote verdriet. Het gedicht is prachtig. Ook fijn om te weten dat er velen om haar gaf.
Dikke knuf Anita

Ans Gilbert zei

Gecondoleerd Hermien,
Fijn dat jullie zo afscheid konden nemen van jullie mam, het gedicht is echt prachtig. Wens jullie veel sterkte,
groetjes
Ans

Aartje zei

Gecondoleerd Hermien, het gemis is groot, maar het klinkt als of jullie ondanks al het verdriet wel op een mooie manier afscheid mochten nemen. Veel sterkte voor jullie.
Groeten, Aartje

bolletjelucky.blogspot.com zei

Gecondoleerd Hermien. Het verdriet zal zeker groot zijn, het was/is je moeder. Fijn dat je een goed gevoel hebt bij de laatste periode en dat het afscheid mooi en waardig was. Het gedicht is prachtig en o zo waar. Héél veel sterkte voor jullie allemaal.
Lieve groetjes Miranda

Ela zei

Gecondoleerd Hermien, veel sterkte de komende tijd en koester de herinneringen. Groetjes Ela

Renate zei

Gecondoleerd Hermien. Heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.
Het is wel heel mooi dat jullie die laatste dagen zo intens hebben beleefd.

-xies- Renate.

Nelleke zei

Ach Hermien, ik lees dit bericht met ontroering. Gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Wat hebben jullie een bijzondere en emotionele week gehad. Ik hoop dat de mooie en positieve dingen jullie kracht geven om door en verder te gaan. Heel veel sterkte en veel liefs. Nelleke

Danielle zei

Veel sterkte voor de komende tijd. Als ik je verhaal zo lees is het afscheid emotioneel maar ook mooi geweest. Alles gezegd en besproken, dat lijkt me heel fijn. Wat je zegt de wereld draait door, maar doe het wel rustig aan. Dat mag best even na zo’n heftige week hoor!

Grietje zei

Wat een mooi gedicht. Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Heel veel sterkte de komende tijd.

Liefs Grietje

Ans S. zei

Gecondoleerd Hermien, heel veel sterkte met het verlies van je moeder.
Fijn dat jullie op een mooie manier afscheid van haar konden nemen.

Groetjes Ans

Scraptastisch zei

Gecondoleerd Hermien met het verlies van je Mama. Het leven is soms zo oneerlijk en hoop dat het jullie troost geeft tot het laatst aan toe zoveel hebt kunnen delen! Het gemis moet nog komen,maar ze blijft voor altijd in je hart! Rustig aan doen hoor en veel sterkte! Wat een mooi gedicht heb je geplaatst om je moeder te eren!
Liefs Gerie

Helen zei

Gecondoleerd. Heel veel sterkte toegewenst. xxx

carla zei

Wat een groot gemis.
Gecondoleerd met het verlies van je moeder.
Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Een prachtig gedicht.

Een dikke knuffel van mij
Carla

Sarah zei

Ik loop ook wat achter met bloggen, maar dat zijn maar kleine zorgen.
Ik wens je veel sterkte. Je schreef dit bericht zo mooi,ik ben werkelijk aangedaan. Gun jezelf de tijd om alles een plekje te geven.
Veel liefs xx

Marleen zei

Hallo Hermien,
Ik lees nu pas het bericht over het overlijden van je moeder en leef met je mee. Bij ons is het ondertussen al vijf jaar geleden dat we onze moeder moesten afgeven en dat was zonder afscheid te kunnen nemen daarom vind ik het goed dat jullie dat toch wel konden doen want dat maakt het een klein beetje draaglijker. Het gemis zal wel blijven en ik hoop dat je verder kunt gaan en denken aan de mooie tijd die jullie gehad hebben.
Sterkte!
Marleen

Cinderella zei

Lieve Hermien ,

Ik wil je langs deze weg nog even condoleren met het verlies van je moeder .
Heel veel sterkte voor jou en je familie .
Liefs Cinderella
Xx

Margo zei

Gecondoleerd Hermien !
Wat een zwaar verlies voor jou ! Je gedicht is echt prachtig !
Veel sterkte !
Liefs
Margo